Trouwen in 1

Uitgelicht – Bierstijl Quadrupel

Als we gaan kijken naar de verschillende soorten bier, dan is de Quadrupel nog helemaal niet zo heel erg oud. De Quadrupel kenmerkt zich door de donkere en vooral vol moutige smaak, waardoor het een biertje is met een relatief hoog alcohol percentage. Ondanks dat weerhoudt het veel mensen er niet van om op z’n tijd eens een heerlijke Quadrupel te drinken. Om je een idee te geven welke stijlen er allemaal zijn, hebben we er naast de Quadrupel nog een paar voor je uitgelicht. 

Dubbel

De dubbel is een bier die zich kenmerkt door een wat lager alcoholpercentage, dan veel van de andere speciaalbieren. Met een percentage van tussen de 6 en 7,5 procent is deze daarom dus ook prima te drinken. De smaak van een Dubbel is vaak te typeren als een ietwat zoetere smaak die vaak wordt omschreven als karamel en ook chocola. Uiteraard is het mede afhankelijk van welke gistsoort er is gebruikt of het een zoete smaak heeft of toch iets meer neigt naar zuur.

Je eigen Quadrupel brouwen?

Wil jij graag je eigen Quadrupel bier brouwen, dat kan! Vooral wanneer de bierstijl Quadrupel helemaal bij jouw past, is het natuurlijk super leuk om hier zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Om dit te kunnen doen, zijn er een aantal zaken van belang. Uiteraard heb je eerst de ingrediënten nodig om te kunnen beginnen, maar is het ook belangrijk om te zorgen voor een grote pan waar je alles in kunt doen. De ingrediënten zijn tegenwoordig geen uitdaging meer. Je kunt namelijk ontzettend gemakkelijk online een pakket naar wens bestellen, waarmee je vervolgens aan de slag kunt. Het enige wat je dan nog nodig hebt, dat is een grote pan waar je alles in kunt doen. Kortom, fluitje van een cent!

Hoe lang duurt het brouwproces?

Het brouwen zelf duurt vaak maar enkele uren. De eerste stappen zijn gemakkelijk achter elkaar te doen, waarna je vervolgens even geduld moet hebben. Na deze stappen heeft het bier namelijk de tijd nodig om te kunnen gisten. Aangezien dit proces volledig natuurlijk is, is het dus ook niet te bespoedigen. Hoe graag je het ook zou willen, geduld is een schone zaak. Dit proces zorgt er immers voor, dat het bier uiteindelijk z’n geur, smaak en uiterlijk krijgt zoals het hoort te zijn. Wanneer je de proces vroegtijdig onderbreekt, zal het bier niet de smaak hebben, zoals je dit vooraf had mogen verwachten.