Trouwen in 1

Hapjescatering: de lekkerste hapjes voor de bruiloft

Gedurende een bruiloft is de bruiloftscatering misschien wel één van de meest belangrijke onderdelen. Je krijgt namelijk de gehele dag bezoek van een groot aantal bruiloftsgasten. Maar ook bij een bruiloft in kleinere kring, wil je dat er voldoende hapjes aanwezig zijn. Een hapjes bruiloft is dus iets wat je vooraf goed moet organiseren. Zo kan iedereen na afloop van het feest met een volle buik en voldaan gevoel naar huis gaan. In onze blog lees je hier meer over.

Het organiseren vooraf

Zoals we misschien net al een klein beetje deden vermoeden, is het belangrijk om vooraf goed te kijken naar het aantal bruiloftsgasten. Zo weet je zeker dat er voor elk van hen voldoende hapjes zullen zijn. Dit is iets waar de cateraar ook rekening mee zal houden.

Misschien wordt er ook wel een minimum gesteld aan het aantal gasten, om zo dus ook een snelle levering te kunnen garanderen. Daarnaast moet de kwaliteit goed zijn, zodat je gasten lekker kunnen smikkelen gedurende jullie belangrijk dag. Verder is het ook van belang om vooraf goed te kijken naar de recensies. Hoe gaat deze cateraar te werk? En wat vonden andere bruidsparen van de service die zij genoten hebben?

Heb je dat erop zitten? Dan is het tijd om in zee te gaan met de cateraar. Vraag vooraf wel goed na welke zaken er daadwerkelijk bij de catering inbegrepen zitten. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen op de bruiloft te staan. Hapjes bestellen voor je bruiloft? Dat is dan ook iets wat je vooraf goed moet organiseren.

Welke hapjes serveer je de bruiloftsgasten?

Een hapjes bruiloft kun je zo groot aanpakken als je zelf wilt. Toch is het wel makkelijk om met bepaalde schotels te werken. Deze worden geleverd door de cateraar. Vaak zijn hier een aantal koude, warme en nagerechten bij inbegrepen. Hierdoor is eigenlijk de hele dag in één keer op en top geregeld. Zoals we al eerder zeiden, is het wel van belang dat je een goed beeld hebt van het aantal mensen dat daadwerkelijk aanwezig zal zijn.

waaruit bestaat een hapjesschotel?

Bijvoorbeeld: voorafjes zoals broodjes met pesto, of toch liever kruidenboter? Daarnaast zijn er ook voldoende koude gerechten in de hapjesschotel terug te vinden, zoals gehaktballetjes en salami. De warme gerechten kunnen bestaan uit: bami en nasi.

En qua desserts kun je genieten van een overheerlijke mousse. Is dat toch niet helemaal jouw ding? Geen probleem! Want je kunt bijvoorbeeld ook genieten van wafeltjes of mini-donuts. Oftewel: Tijdens jouw bruiloft is er voor iedereen wel een lekker hapje te vinden.

Eet smakelijk op jouw bruiloft!