Trouwen in 1

Bedank de bruiloftsgasten met een bedankje!

Wanneer bruiloftsgasten de moeite hebben genomen om op je bruiloft te komen, kun je er altijd voor kiezen om je bruiloftsgasten te bedanken. Dit stukje waardering vanuit het bruidspaar wordt over het algemeen goed ontvangen. Alleen wat geef je je gasten nou precies? In dit artikel vertellen we hoe jij je gasten het perfecte bedankje kunt geven.

Waarom je jouw gasten moet bedanken

Je bruiloftsgasten bedanken doe je over het algemeen aan het einde van de avond. Maar waarom precies? Je geeft bedankjes, vooral omdat je de gasten een herinnering wilt geven voor altijd. Een herinnering aan jullie bruiloft. Door ze dus iets te geven blijft deze speciale dag ze altijd bij en hebben ze daarbij gelijk ook iets dierbaars mogen ontvangen.

Maar de traditie van het bedanken gaat al veel verder terug, want vroeger werd er bruidsuiker uitgedeeld aan het einde van een bruiloft. Dat stond voor: voorspoed en geluk. Oftewel: vruchtbaarheid, en dus voor een  goed huwelijk met veel kinderen. 

Nu kun je er zelf ook voor kiezen om een trouwbedankje op de bruiloft zelf geven. Maar waarom zou je de bruiloftsgasten niet bedanken met een cadeautje door de brievenbus? Daarover vertellen wij je hieronder meer.

Bedank je bruiloftsgasten met een cadeautje door de brievenbus

Wat voor cadeautje kiest, is natuurlijk ook erg afhankelijk van het feit: hoe veel mensen er komen. Maar ook niet onbelangrijk: wat is je budget voor de trouwbedankjes? Komen er bijvoorbeeld: 50 mensen op je bruiloft dan kan het al gauw duurder uitpakken.

Een brievenbuscadeautje is hierdoor een goed alternatief, omdat je zelf de keuze hebt wat je precies wilt geven. Geef bijvoorbeeld ‘een liefs bedankt cadeautje’ waar je alles helemaal in eigenhand hebt. Je kunt de tekst personaliseren, als zowel die van de chocolade. Wat ons betreft kun je je bruiloftsgasten bedanken op een goede, maar originele manier.

 Veel geluk samen!