Trouwen in 1

Bruiloft plannen? Leg alles vast in een notitieboekje!

Gefeliciteerd met jullie verloving! De bruiloft is voor veel stellen een belangrijke gebeurtenis. Als het goed is, gaat deze trouwdag behoren tot een van de allermooiste momenten in je leven. Om alles tot in de puntjes geregeld te hebben, is het wel belangrijk om zo vroeg mogelijk bruiloft notities te maken. Deze leg je uiteraard vast in een gepersonaliseerd notitieboekje. Hierdoor zie je niks over het hoofd. Daarnaast zijn de bruiloft notities mooie herinneringen waar je later fijn op terug kunt kijken!

Bruiloft notities maken

Wanneer je een bruiloft gaat plannen, doe je dit stapsgewijs. Kom allebei met inbreng wat je graag zou willen. Willen jullie een klein feest met naaste vrienden en familie, of mag het juist een grote bruiloft zijn op bijvoorbeeld een kasteel? Maak voor beide opties notities met jullie wensen. Wanneer jullie hier uit zijn moet er nog wel een planning gemaakt worden. We hebben een fijne tijdlijn voor jullie gemaakt:

Zo vroeg mogelijk
of 12 tot 9 maanden voor de bruiloft 

In deze periode is het belangrijk dat jullie over een trpuwdatum nadenken, een locatie uitzoeken, een voorlopige gastenlijst opstellen en de locatie vastleggen. In je notitieboekje noteer je ook wat jullie budget is voor de bruiloft en doe je inspiratie op voor de kleding. Bespreek de mogelijkheden van de locatie. Noteer ook wat je van de bruiloft verwacht, en hoe je het precies wilt hebben. 

7-9 maand voor de bruiloft

Rond deze tijd ga je de kaarten bestellen en versturen. Doe uitgebreid onderzoek naar welke kaartjes jullie mooi vinden. Bestel je ze online of bij de drukker? Schrijf in je bruiloft notities op wat er in de kaart moet komen te staan en wie er je graag wilt uitgenodigen. 

Ben je hieruit? Dan moeten de kaarten besteld en verstuurd worden. Bezichtig de locatie en leg deze vast als je dat nog niet hebt gedaan. Zoek de bruidskleding uit met passende accessoires en schoenen. Maak een lijstje in je bruiloft notities en noteer wat er nog moet gebeuren. Denk hierbij aan wat er nog te reserveren en wensen valt zoals:

 • Bakker
 • Bloemist
 • Fotograaf
 • Eventuele catering
 • Muziek

Een half jaar van tevoren

Natuurlijk moeten de ringen uitgezocht worden. Ga samen op stap en maak er een speciale dag van! Bespreek de graveringen. Ook nodig voor het trouwen zijn:

Voor de burgerlijke stand:
Geboorteakte, paspoort of ID-Kaart, bewijs van ondertrouw.

Trouwen in de kerk: 
Dan moet je het doopbewijs, je ID-Kaart en bewijs van ondertrouw hebben.

Hebben jullie al gedacht aan jullie vervoer? Ook dat moet worden vastgelegd. En zorg er ook voor dat eventuele overnachtingen moeten worden geregeld. Schrijf dit allemaal op in de bruiloft notities en ga aan de slag om het te regelen. 

3 tot 5 maand voor de bruiloft

Zijn de uitnodigingen nog niet verstuurd? Dan is dit echt het moment op het te doen. Zo voorkom je dat je afzeggingen krijgt. Wil je graag bruidsmeisjes of bruidsjonkers op de bruiloft? Noteer wat ze moeten dragen en welke bloemen ze eventueel dragen. Krijgen ze nog andere taken? Zet dit dan ook in de bruiloft notities!

En wat dacht je van danslessen? Hebben jullie fijne dansmoves? Dan is het misschien niet nodig, wat stijfjes? Dan kan een danslesje op zijn tijd geen kwaad. 

Noteer in je bruiloft notities wat je aan versiering aan bloemen wilt hebben op het feest. Bestel ze en geef de opdracht precies zo door als dat jullie het hebben willen. 

3 maand voor je bruiloft

Het gaat snel! Nog een paar maanden en jullie zijn getrouwd. Kriebelt het al? Noteer gedetailleerde afspraken en bestel bedank cadeautjes voor de gasten. Regel uiteraard iets voor de bruidskindjes. Ook leuk: laat iets voor ieder kind personaliseren. Noteer in je bruiloft notities wat ieder kind leuk vindt en zorg ervoor dat je het op tijd binnen hebt. 

2 maand voor je bruiloft

Nu gaat het echt snel! Pas de kleding door, ga voor een proefkapsel en make-up. Noteer de laatste dingen die geregeld moeten worden in je gepersonaliseerde notitieboekje.

Maak een tijdsplan en plan de campagne in je bruiloft notities en bespreek dit met de ceremonie meester. Denk aan:

 • Aankomsttijden van het bruidspaar en gasten
 • De ontvangst
 • Fotosessies
 • Maaltijden
 • Tafels en zitplaatsen indelen
 • Neem de kostenplanning door
 • Regel het gastenboek
 • Trouwrede voorbereiden

2 weken voor de grote dag

Maak definitieve afspraken met de getuigen, ceremoniemeester en eventueel familie. Geef de contactgegevens van de dienstverleners door en verdeel de opdrachten onderling. Maak definitieve afspraken met de dienstverleners. Check de trouwversieringen, loop de schoenen in en neem je checklist in je bruiloft notities door!

Een hele fijne dag gewenst!