Trouwen in 1

Bedank de bruiloftsgasten met een aandenken

Een cadeautje als aandenken aan de bruiloft; dat is iets wat de gasten over het algemeen erg zullen waarderen. Dit is namelijk een stukje waardering vanuit het bruidspaar. Daarnaast geeft het -de al zó speciale dag- nog net iets meer glans. 

Dus een aandenken geven, is nog helemaal zo gek nog niet. Maar wat kun je geven aan jouw bruidsgasten? Daarover vertellen we je in de artikel meer. Zo kun jij een goede keuze maken tussen de leukste huwelijks bedankjes. Lees hieronder verder.

Waarom geven we bruiloftsgasten bedankjes?

Zoals we misschien al een klein beetje verklapt hebben, is het geven van een presentje aan de gasten niet zo raar. Het is namelijk een traditie die al wat langer meegaat. Vroeger was het namelijk de gewoonte om bruidsuiker uit te delen aan de gasten. Dit zou staan voor: volop vruchtbaarheid, oftewel het piekjonge bruidspaar zou door de bruidssuiker een goed huwelijk genieten. Met als gevolg; het baren van veel kinderen. 

Tegenwoordig pakt men het toch wat anders aan. Daarbij kun je denken aan: foto’s, leuke kaarten en zelfs wat te eten. Het kan allemaal in de tijd van nu! Wel adviseren wij je om het goed aan te pakken, zodat de cadeautjes een goede blikvanger worden. Het is zeker verstandig om de bedankjes aan het einde te geven. Zo kanniemand zijn of haar presentje vergeten. Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn wanneer iemand de bedankjes bruiloft vergeet, en dit kun je beter voorkomen dan genezen!

Inspiratie voor je bruiloftscadeautjes 

We kunnen dus concluderen dat een cadeautje als aandenken voor jouw bruiloft in zekere zin van alles mag zijn. Maar wat kun je nou geven aan je gasten? Om ze te bedanken en om je bruiloft wat meer glans te geven, zodat iedereen je bruiloft blijft onthouden?

In de maatschappij van nu is groenbezig zijn steeds meer in aan het raken. We willen immers ons milieu verbeteren, dus waarom zou je geen groen cadeautje geven. In de vorm van een leuke plant, tot aan bloemen. Een plant en een bloem kunnen lang goed blijven, mits ze uiteraard goed worden verzorgd. Daarbij kun je kiezen voor wat lossere modellen of strakke modellen, zodat er voor iedere smaak wel wat te vinden is.

Daarnaast heb je ook genoeg mogelijkheden om de plantjes te personaliseren in een thema van jouw bruiloft. En je kunt zelfs de teksten, ook nog eens aanpassen. Dus waarom geef je geen leuke plant weg? Een plant gaat hopelijk heel erg lang mee, net zoals jullie huwelijk natuurlijk. Dus wat geef jij je als cadeautjes aandenken bruiloft?